Exam GK & News SSC

Top – 50 Economics GK Questions Answer for SSC Exams

Economics General Knowledge Questions

Q41.The 1st computer made available for commercial use was
Ans-UNIVAC

Q42.Human Development Index was developed by
Ans-Amartya Sen and Mahbub-ul-Haq

Q43.What is dual pricing?
Ans-Price fixed by Government and Price in open market

Q44.“Bad money will drive out good money from circulation,” This is known as
Ans-Gresham’s Law

Q45.NIFTY is associated with
Ans-NSE Index

Q46.Kisan Credit Card scheme was introduced in
Ans-1998

Q47.When were the minimum wages act enacted in India?
Ans-1948

Q48.The Liquidity Preference Theory of Interest was propounded by
Ans-J.M.Keynes

Q49.The time element in price analysis was introduced by
Ans-Alfred Marshall

Q50.Who is authorized to issue coins in India?
Ans-Ministry of Finance

Click Here For- Gk about United Nations Organization- Questions with Answers

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest