Categories
General Knowledge Sports & Games Sports Affairs

Sports- General knowledge Questions and Answers 2018

Sports- General knowledge Questions and Answers 2018


Q1. Which team won the 5th Women’s Asian Champions Trophy 2018.
Ans- South Korea.

Q2. Who won Formula Junior Racing Series 2018 Championship?
Ans- Shri Bala Prasath.

Q3. How many teams are added by the ICC to the ODI Team Rankings?
Ans- 4

Q4. Which country’s women cricket team posted the highest-ever total in One-Day International (ODI) cricket?
And- New Zealand

Q5. Which team won the 2018 Intercontinental Cup football title.
Ans- India

Q6. Which country will host the 2018 ICC Women’s World T20 tournament?
Ans- West Indies

Q7. Who has won the women’s singles French Open tennis tournament 2018?
Ans- Simona Halep

Q8. Who won the Women’s Asia T20 Cup 2018?
Ans- Bangladesh

Q9. Who won second US Open Golf Title 2018
Ans- Brooks Koepka.

Q10. Name the Indian who become the first batter from the country to score 2000 runs in T20 cricket
Ans- Mithali Raj.

Q11. Which team won the 2018 Men’s Hockey Champions Trophy.
Ans- Australia.

Q12. Name of the Indian swimmer who won Gold in Singapore National Swimming Championships.
Ans- Sandeep Sejwal

Q13. Which team won the 2018 Kabaddi Masters Dubai title?
Ans- India

Q14. Which Indian athlete won the gold medal at the Salt Lake World Cup, in the USA?
Ans- Deepika Kumari

Q15. Who has been appointed as head coach of the women’s national cricket team till the ICC World T20?
Ans- Ramesh Powar

Q16. Ashes is the term associated with which of the sports?
Ans- Football

Q17.  Who became India’s latest Woman Grandmaster (WGM).
Ans- R Vaishali

Q18. Which Tournament wins the Indian team in Spain?
Ans- COTIF

Q19. What is the rank of Indian men’s hockey team in the latest “FIH” rankings?
Ans- 5

Q20. Which team won the WSF-World junior squash team championship 2018?
Ans- Egypt

Q21. Which team has won the 2018 COTIF Cup football tournament?
Ans- India

Q22. Which team won the gold medal in the Women’s Hockey World Cup 2018?
Ans- Netherlands.

Q23. The Asian Nations Cup Chess Tournament 2018 was held in ____.
Ans- Iran. 

Q24. Which country topped in the Freestyle team of 2018 Junior Asian Wrestling Championship?
Ans- Iran.

Q25. Who won the 2018 women singles Wimbledon tennis tournament?
Ans- Angelique Kerber

Q26. Which country host the prestigious Asia Cup 2018?
Ans- United Arab Emirates(UAE)

Q27. How many new events have to be added to the 2022 Beijing Winter Games?
Ans- Seven

Q28. The Official mascot of FIFA World Cup 2018?
Ans- Zabivaka

Q29. What is the position of India in the “FIFA” world rankings?
Ans- 96th rank.

Q30. The 2018 Men’s Hockey World Cup will be hosted by_____.
Ans- Odisha

Q31. Who of the become the 53rd Grandmaster of India?
Ans- Nihal Sarin.

Q32. Who is won Tamil Nadu Premier League 2018 title?
Ans- Madurai Panthers.

Q33. India Wins it 5th Gold in which of the following game at the Asian Games History?
Ans- Rowing

Q34. Which medal has PV Sindhu won at Badminton in Asian Games 2018?
Ans- silver medal.

Q35. Sania Nehwal won a medal in badminton in the 2018 Asian Games.
Ans- Bronze Medal


Click the link for more Sports Gk 

Categories
General Knowledge India Sports & Games

Sports- First in India General knowledge (Gk)

Sports- First in India General knowledge (Gk)


Q1.The first Indian to win the Wimbledon junior singles title.
Ans- Ramanathan Krishnan(1954).

Q2.The first woman in the world to swim across the seven seas.
Ans- Bula Chaudhary.

Q3.Indian to swim across the English Channel. 
Ans- Mihir Sen (1958).

Q4.Woman to swim across the English Channel.
Ans- Arati Saha (1959).

Q5. First Indian Athlete ever to win a Medal in World Championships in Athletics.
Ans- Anju Bobby George.

Q6.First India Formula One driver.
Ans- Narain Karthikeyan.

Q7.First Indian Formula One team.
Ans- Force India F1.

Q8.A1 GP race victory-
Ans- Narain Karthikeyan, Zhuhai, China(2007).

Q9.Person to an equal world record in Archery.
Ans- Limba Ram(1992).

Q10.Person to walk across the Mongolian Gobi Desert.
Ans- Sucheta Kadethankar (2011).

Categories
General Knowledge Sports & Games

Cricket- List of first in India

Cricket- List of first in India


Q1.Name of the first cricket club?
Ans- Calcutta cricket club.

Q2. A first cricket club in India.     
Ans- Calcutta(Kolkata).

Q3. First test match played in India.
Ans- India vs England in Eden Gardens.

Q4. The result of first Test Match.
Ans- draw (5–8 Jan 1934).

Q5. First cricket stadium in India.
Ans- Eden Gardens in Kolkata.

Q6. First test victory.
Ans- against England (Madras)

Q7. First Indian captain to win more than 21 test matches as a captain.
Ans- Mahendra Singh Dhoni (MSD).

Q8. Name of the first ODI captain of India.       
Ans- Ajit Wadekar.

Q9. Cricketer to score a century in a test match.
Ans- Lala Amarnath, 118 Runs.

Q10. First Indian to score the highest runs in a World Cup.
Ans- Sourav Ganguly 183 runs vs Sri Lanka(1999).

Q11. Cricketer to score a double century in a test match.
Ans- Polly Umrigar (223 Runs).

Q12. Cricketer to score a triple century in a test match.
Ans- Virender Sehwag (309Runs).

Q13.Indian to score an ODI century.
Ans- Kapil Dev, (175*).


Q14. Indian to score an ODI double century is___.
Ans- Sachin Tendulkar, (200*).

Q15. Indian to score two ODI double centuries and the highest individual runs in ODI is_____.
Ans- Rohit Sharma,(264 Runs).

Categories
General Knowledge Sports & Games

Top 100 GK questions and answer from Sports 2017

Here are  the top 100 Important questions and answers  from sports 2017. These questions and answers are selected by our top experts and best for competitive Exams.

1.Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?
Ans – Four

2.Which Asian Archery team won Gold and a Bronze Medal in Asian Archery Grand Prix held on March 12, 2013?
Ans – INDIA

3. P.V. Sindhu was recently in news, associated with which of the following sports?
Ans– Badminton

4.Who has become the first Indian to score a triple century in Tests? Ans– Virender Sehwag

5.Who was the first Indian woman to scale the Mount Everest?
Ans – Bachhendri Pal

6.The first Commonwealth Games were held in the year 1930 at which place?
Ans– Hamilton (Canada)

7.The final of the Sultan Afzal Shah Hockey Tournament 2012 was played between which teams?
Ans – New Zealand and Argentina

8.Which cup/trophy is associated with football?
Ans – Santosh Trophy

9.Which Australian player was known as ‘Fruitfly’ amongst the rest of the team?
Ans – Merv Hughes

10.Pravin Arne and Vinod Kambli played for which province in South Africa?
Ans – Boland