Categories
CHSL(10+2) SSC

SSC CHSL Tier-1 Exam 2017 General Awareness Questions

SSC CHSL Tier-1 Exam 16 January 2017 General Awareness Question & Answer

Q1.Who discovered Benzene?

Ans-Michael Faraday

Q2.When was Gandhi ji born?

Ans-1869

Q3.Where is chlorophyll present in a plant?

Ans-Chloroplast

Q4.Who is the author of train to Pakistan?

Ans-Khushwant Singh

Q5.Whi built Gateway of India?

Ans-George Wittet

Q6.Rider cup is associated with?

Ans-Golf

Q7.Who was awarded the Bharat Ratna on his 100th birthday?

Ans-Dhondo Keshav Karve

Q8.When was the national anthem sung for the very first time?

Ans-27 December 1911

Q9.Who won the national snooker championship for 2016?

Ans-Aditya Mehta

Q10.In which year was Jahangir born?

Ans-1569.

Categories
CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL Exam 2017 GK Questions With Answer

SSC CHSL (10+2) Exam 9 Jan 2017 GK Questions With Answer

Q1.Who gave the term “exology”?

Ans-Ernst haeckel

Q2.who invented Electric tram?

Ans-Fyodor pirotsky

Q3.Pablo piasso belonged to which country?

Ans-Spain

Q4.Hottest Planet of solar system is___.

Ans-Venus

Q5.In which state Nalanda university is located?

Ans-Bihar


Q6.What is the term period of rajya sabha members?

Ans-6 years

Q7.Who assassinated Mahatma Gandhi?

Ans-Nathu ram ghodse

Q8.In which state desert festival is celebrated in India?

Ans-Rajasthan

Q9.who Authored “Glimpse of history”?

Ans-Pt. Jawaharlal nehru

Q10.Theory of Relativity was given by?

Ans-Albert Einstein.

Categories
CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 Gk Questions with Answer

SSC CHSL (10+2) Exam 8 Jan 2017 Gk Questions

Q1.What is the salary of president of India?

Ans-150000+Allowances

Q2.who gave Mahatma Gandhi title of ”father of the nation”?

Ans-Subhash chandra bose

Q3.who discovered the concept of venn diagram?

Ans-John venn

Q4.Who of the following is the author of ”A suitable boy”?

Ans-Vikram seth

Q5.Quit India movement was started inwhich year?

Ans-1942

Q6.Who of the following is current defence chief of India?

Ans-General Bipin rawat

Q7.Chipko movement is associated with which activity?

Ans-To stop cutting of trees

Q8.Name the first nobel prize winner in physics?

Ans-Wilhelm conrad rontgen

Q9.Kaziranga national park is famous for____.

Ans-Great Indian one horned rhinoceros

Q10.Choose one of the cause of ozone layer depletion.

Ans-CFC.

Categories
CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 GK (general knowledge) Questions

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 GK Questions on 7 Jan 2017(tier-1)

Q1.Rukmina arundale is associated with which field?
Ans-Dance & Choreographer

Q2.Tehri dam is built over which river?
Ans-Bhaghirathi river

Q3.Who founded brahmo samaj?
Ans-Raja ram mohan roy (1828)

Q4.Taj mahal was built in the memory of____
Ans-Mumtaj

Q5.Who is recently appointed as unicef goodwill ambassador?
Ans-Priyanka chopra


Q6.Deepika kumari is associated with which of following sports?
Ans-Archery

Q7.In which state allora caves are located?
Ans.Maharashtra

Q8.Who is the author of Arthashastra?
Ans-Kautaliya

Q9.In which state Bhavani dam is located?
Ans-Kerala

Q10.For which theory nobel price 2016 for Economics is given?
Ans-Contract theory.

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 Gk Questions with Answer Date-08/02/2017