Exam GK & News SSC

World History-General Knowledge Questions and Answer For SSC

World History-General Knowledge Questions and Answer For SSC

Q1.When was the league of nations established?
Ans-In 1920

Q2.The development process under capitalism has been described as”Creative Destruction” by
Ans-Schumpeter

Q3.The ‘last super’ a famous Renaissance Painting was a masterpiece of
Ans-Leonardo da Vinci

Q4.Who speaks of Cabinet system as”the steering wheel of the ship of state”?
Ans-Muir

Q5.Who said, ‘The state exists because crime exists in society, otherwise there would be no need of a state’?
Ans-Herbert Spencer

Q6.Who said that ” Where there is no law there will not be liberty”
Ans-John Locke

Q7.Who said, “Man is a social animal”?
Ans-Aristotle

Q8.Who said, “Where there is no law, there is no freedom”?
Ans-Locke

Q9.Who said, “Liberty consists in obedience to the general will”?
Ans-Rousseau

Q10.Who said that “Man by nature is a political animal”?
Ans-Aristotle

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest