CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL Exam 2017 GK Questions With Answer

SSC CHSL (10+2) Exam 9 Jan 2017 GK Questions With Answer

Q1.Who gave the term “exology”?

Ans-Ernst haeckel

Q2.who invented Electric tram?

Ans-Fyodor pirotsky

Q3.Pablo piasso belonged to which country?

Ans-Spain

Q4.Hottest Planet of solar system is___.

Ans-Venus

Q5.In which state Nalanda university is located?

Ans-Bihar


Q6.What is the term period of rajya sabha members?

Ans-6 years

Q7.Who assassinated Mahatma Gandhi?

Ans-Nathu ram ghodse

Q8.In which state desert festival is celebrated in India?

Ans-Rajasthan

Q9.who Authored “Glimpse of history”?

Ans-Pt. Jawaharlal nehru

Q10.Theory of Relativity was given by?

Ans-Albert Einstein.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest