CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL Exam 2017 GK Questions With Answer

Q11.Which device is used for measuring the depth of Ocean?

Ans-Fathometer

Q12.Study of universe is called?

Ans-Cosmology

Q13.How many seats are there in Rajya sabha?

Ans-245

Q14.Who invented electric chair?

Ans-Alfred P southwick

Q15.Who wrote “Live a life less ordinary”?

Ans-Baby halder

Q16.K shrikanth is associated with which match?

Ans-Badminton

Q17.Who build the world famous Konark sum temple in Orissa?

Ans-King Narsimhadeva

Q18.Who for the 1st time found nitrogen gas?

Ans-Daniel rutherford

 

2 of 2Next page

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment