CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 Gk Questions with Answer

SSC CHSL (10+2) Exam 8 Jan 2017 Gk Questions

Q1.What is the salary of president of India?

Ans-150000+Allowances

Q2.who gave Mahatma Gandhi title of ”father of the nation”?

Ans-Subhash chandra bose

Q3.who discovered the concept of venn diagram?

Ans-John venn

Q4.Who of the following is the author of ”A suitable boy”?

Ans-Vikram seth

Q5.Quit India movement was started inwhich year?

Ans-1942

Q6.Who of the following is current defence chief of India?

Ans-General Bipin rawat

Q7.Chipko movement is associated with which activity?

Ans-To stop cutting of trees

Q8.Name the first nobel prize winner in physics?

Ans-Wilhelm conrad rontgen

Q9.Kaziranga national park is famous for____.

Ans-Great Indian one horned rhinoceros

Q10.Choose one of the cause of ozone layer depletion.

Ans-CFC.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest