Maharashtra State wise GK

Maharashtra-General knowledge And Current affairs Gk-2017

Here are Maharashtra General Knowledge for competitive Exams.

Q1. When was Maharashtra established?
Ans- 1 may 1960.

Q2- What is the capital of Maharashtra?
Ans- Mumbai.

Q3.Largest city of Maharashtra?
Ans- Mumbai.

Q4. How many Districts in Maharashtra?
Ans- 36.

Q5. Who is the Chief Minister of Maharashtra?
Ans- Devendra Fadnavis.


Q6. Who is the Governor of MaharashtraState?
Ans- C. Vidyasagar.

Q7-.What is the official language of Maharashtra State?
Ans- Marathi.

Q8. which day is celebrated as the Maharashtra day?
Ans- 1 May.

Q9. In which year, Elephanta caves designated as a UNESCO world heritage site?
Ans- In 1987.

Q10.Whic one of the longest river in Maharashtra?
Ans- Godavari River.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest