country wise Gk World

Canada- General knowledge & current affairs Gk-2017

Canada- General knowledge & current affairs Gk-2017


Q1.Canada is a____.
Ans- North American country.

Q2. The motto of the country.
Ans- A Mari Usque Ad Mare.

Q3.Royal anthem of the country.
Ans- God Save the Queen.

Q4. The capital of the country?
Ans- Ottawa.

Q5. The largest city in the country.
Ans- Toronto.

Q6. Demonym_____.
Ans- Canadian.

Q7. The official language of the country?
Ans- English.

Q8. The total area of the country?
Ans- 9,984,670 km2 (3,855,100 sq mi).

Q9. Total land area of the country?
Ans- 9,093,507 km2 (3,511,023 sq mi).

Q10. Monarch of the country.
Ans- Elizabeth II.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest