country wise Gk World

Qatar- General knowledge & current affairs Gk-2017

Qatar- General knowledge & current affairs Gk-2017


Q1. Qatar is a_____ Arab country.
Ans- peninsular.

Q2. Anthem of the country is____.
Ans- As-Salam al-Amiri

Q3. The capital of the country.
Ans- Doha.

Q4. The largest city in the country.
Ans- Doha.

Q5. The religion of the country is___.
Ans- Islam.

Q6. Demonym_____.
Ans- Qatari.

Q7. Prime Minister of the Country.
Ans- Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani.

Q8. Emir of the country.
Ans- Tamim bin Hamad Al Thani.

Q9. Deputy Emir_____.
Ans- Abdullah bin Hamad bin Khalifa Al Thani.

Q10. Qatar National Day___.
Ans- 18 December 1878.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest