country wise Gk General Knowledge

Australia- General knowledge and current affairs Gk-2017

Australia- General knowledge and current affairs Gk-2017


Q1. Australia is a country and continent surrounded by___.
Ans- the Indian and Pacific oceans.

Q2. Australia officially the____.
Ans- Commonwealth of Austra.

Q3. Anthem of the country?
Ans- Advance Australia Fair.

Q4. The capital of the Country?
Ans- Canberra.

Q5. The largest city in the country?
Ans- Sydney.

Q6. National language____.
Ans- English.

Q7. Demonym.
Ans- Australian(Aussie).

Q8. Monarch of Australia?
Ans- Elizabeth II.

Q9. Governor-General of the country?
Ans- Sir Peter Cosgrove.

Q10. Prime Minister o Australia?
Ans- Malcolm Turnbull.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest