Arunachal pradesh State wise GK

Arunachal Pradesh- General knowledge and current affairs Gk 2019

Here are the Arunachal Pradesh- General knowledge and current affairs Gk 2019

Q1. When was Arunachal Pradesh formed?
Ans- 20 February 1987

Q2. Capital City of the state?
Ans- Itanagar

Q3. The largest city of the state?
Ans- Itanagar

Q4. Total number of District in Arunachal Pradesh?
Ans- 25

Q5.Who is the Governor of the Arunachal Pradesh?
Ans- Brigadier (Dr.) B. D. Mishra

Q6. Who is the current Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans- Pema Khandu.

Q7. Total Area of the state?
Ans- 83,743 km2 (32,333 sq mi)

Q8. Area rank of the state is ____.
Ans- 15th

Q9. Total Population of the state is _____.
Ans- 1,382,611 (2011)

Q10. Population rank of the state is ____.
Ans- 27th

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest