sikkim State wise GK

Sikkim- General Knowledge & current affairs Gk-2017

Here are the Sikkim- General knowledge & current affairs Gk-2017.

Q1. When was Sikkim established?
Ans-16 May 1975.

Q2. What is the capital of Sikkim?
Ans- Gangtok.

Q3. The largest city of Sikkim?
Ans- Gangtok.

Q4. How many Districts in Sikkim?
Ans- 4.

Q5. Who is the Chief Minister of Sikkim?
Ans- Prem Singh Tamang .

Q6. Who is the Governor of Sikkim?
Ans- Ganga Prasad.

Q7-.What is the official language of Sikkim State?
Ans- Nepali (lingua franca), English.

Q8. Which State is south of Sikkim?
Ans- West Bengal.

Q9. Who was the first Chief Minister in Sikkim?
Ans- Kazi Lhendup Dorjee.

Q10. What is the state Animal of Sikkim?
Ans- Red panda.

Q11. What is the state bird of Sikkim?
Ans- Blood pheasant.

Q12. What is the state flower of Sikkim?
Ans- Noble dendrobium.

Q13. What is the state Tree of Sikkim?
Ans- Rhododendron.

Q14. The total area of the state?
Ans- 7,096 km2 (2,740 sq mi).

Q15. Area rank of the state?
Ans- 29th.

Q16. Name of the high court in the Sikkim state?
Ans- Sikkim High Court.

Q17. How many Rajya Sabha seats in the state?
Ans- 1.

Q18. How many Lok Sabha seats in the state?
Ans- 1.

Q19. Sikkim is a______state of India.
Ans- Northeastern.

Q20. Sikkim accounts for the largest share of_____production in India.
Ans- cardamom.

Prev page1 of 2

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment