Categories
General Knowledge Science SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENSE STUDIES TECHNOLOGY STUDIES

Human body parts- General knowledge question with answers

Q11. Which gland is called as master gland?
Ans- Pituitary gland.

Q12. The contractile proteins in a muscle are-
Ans- Actin, and Myosin.

Q13. In the human body, nails are made up of.
Ans- keratin.

Q14. The number of Spinal Nerves in the Human body?
Ans- 31 Pairs.

Q15. A total number of bones in the human body?
Ans- 206.

Q16.The hardest bone in the Human body?
Ans- Femur.

Q17. What is the ph of Bile?
Ans- 7.5

Q18. Blood cell production occurs in Which system?
Ans- Skeletal System.

Q19. What is the pH value of Human blood
Ans- 7.4

Q20.DNA sits within the___of a cell.
Ans- Nucleus.

By nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

One reply on “Human body parts- General knowledge question with answers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *