General Knowledge Science SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENSE STUDIES TECHNOLOGY STUDIES

Human body parts- General knowledge question with answers

Human body parts- General knowledge question with answers


Q1. The human body is the entire structure of ____.
Ans- A human being.

Q2. It is composed of many different types of___.
Ans- Cells.

Q3. The study of the human body____.
Ans- Involves anatomy, physiology, histology,
embryology.

Q4. The human body is composed of elements including_____.
Ans- Hydrogen, oxygen, carbon, calcium, and phosphorus.

Q5. The largest organ in the human body?
Ans- Skin.

Q6. What is the largest gland in the human body?
Ans- Liver.

Q7. How many blood groups in the (ABO) system?
Ans- 4.

Q8.The weight of the brain?
Ans- 1.36kg.

Q9. How many chambers in the human heart?
Ans- 4 Chambers.

Q10. Total Number of Muscles in the human body?
Ans- 640.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest