Exam GK & News General Knowledge Geography India Indian Affairs

Books and Authors in India- General knowledge with questions/answers

Books and Authors in India- General knowledge with questions/answers


Q1.Who is the author of Devadas?
Ans- Sarat Chandra Chatterjee.

Q2. Who is the author of Dharmashastra?
Ans- Manu.

Q3. Who is the author of Eternal India?
Ans-Indira Gandhi.

Q4. Who is the author of Fortynine Days?
Ans-Amrita Pritam.

Q5. Who is the author of Gitanjali?
Ans-Ravindra Nath Tagore.

Q6. The author of Gora.
Ans-Ravindra Nath Tagore.

Q7. The author of Indian Home Rule.
Ans- M K Gandhi.

Q8. The author of Jajar, Churashir Maa.
Ans- Mahasheta Devi.

Q9. The author of Kore Kagaz.
Ans- Amrita Pritam.

Q10. The author of Kumar Sambhava.
Ans- Kalidas.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest