country wise Gk

Pakistan- General knowledge and current affairs Gk- 2017

Here are the Pakistan- General knowledge and current affairs Gk- 2017


Q1. Pakistan officially the Islamic Republic of Pakistan is a country in___.
Ans- South Asia.

Q2. The capital of Pakistan?
Ans- Islamabad.

Q3. The largest city in Pakistan?
Ans- Karachi.

Q4.An official language of Pakistan?
Ans- Urdu, English.

Q5. The National language of Pakistan?
Ans- Urdu.

Q6.The religion of the country?
Ans- Islam.

Q7.Who is the president of Pakistan?
Ans- Mamnoon Hussain.

Q8. Who is the prime minister of Pakistan?
Ans- Shahid Khaqan Abbasi.

Q9. Chief Justice____.
Ans- Main Saqib Nisar.

Q10. Independence from the United Kingdom?
Ans- 14 August 1947.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This