Meghalaya State wise GK

Meghalaya- General knowledge and current affairs Gk-2017

Here are the Meghalaya General Knowledge for competitive Exams:

Q1. When was Meghalaya established?
Ans- 21 January 1972

Q2- What is the capital of Meghalaya?
Ans- Shillong.

Q3.Largest city of Meghalaya?
Ans- Shillong.

Q4. How many Districts in Meghalaya?
Ans-11

Q5. Who is the Chief Minister of Meghalaya?
Ans- Mukul Sangma.

Q6. Who is the Governor of Meghalaya?
Ans- Banwarilal Purohit.

Q7-.What is the official language of Meghalaya State?
Ans- English, Khasi, Garo.

Q8.which state is east of Meghalaya?
Ans- Assam.

Q9. Total number of National Park in Meghalaya?
Ans- Two(2).

Q10.Shillong is also known as the______ of the east.
Ans-Scotland.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This