State wise GK Uttar pradesh

Latest top 100 GK questions and answers from Uttar-Pradesh

 ->Here are the latest GK from Uttar  Pradesh.These are selected by our top-level experts. And best for competitive exams.

 

1. Which country is to the north of Uttar Pradesh?

a) Nepal
b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Bhutan

Ans-Nepal

2. Which is the capital of Uttar Pradesh?
a) Kanpur
b) Lucknow
c) Sardhana
d) Agra

Ans-Lucknow

3. Which is the official language of Uttar Pradesh?
a) Santhali
b) Dogri
c) Hindi
d) Pali

Ans- Hindi

4. When was Uttaranchal separated from Uttar Pradesh?
a) 14 March 1975
b) 12 April 1964
c) 7 July 1999
d) 8 November 2000

Ans-8 November 2000

5. Who of the following prime ministers of India was not born in Uttar Pradesh?
a) P. V. Narasimha Rao
b) Lal Bahadur Shastri
c) Charan Singh
d) Chandra Shekhar

Ans- P. V. Narasimha Rao


6. Who of the following prime ministers of India was not born in Allahabad?
a) Jawaharlal Nehru
b) Indira Gandhi
c) Vishwanath Pratap Singh
d) Rajiv Gandhi

Ans- Rajiv Gandhi

7. Who was Uttar Pradesh’s chief minister in 1992?
a) Ram Prakash Gupta
b) Kalyan Singh
c) Romesh Bhandari
d) Rajnath Singh

Ans- Kalyan Singh

8. How was Uttar Pradesh formerly known?
a) Utkala
b) Kalinga
c) United Provinces
d) Anga

Ans- United Provinces

9. When was Agra Presidency separated from Bengal Presidency?
a) 1776
b) 1792
c) 1833
d) 1858

Ans- 1833

10. When did the British annex Oudh?
a) 1864
b) 1856
c) 1824
d) 1799

Ans-1856

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This