State wise GK Uttarakhand

Latest top 100 GK questions and answers from Uttarakhand

Here are the latest gk from Uttarakhand. these are selected by our top-level experts. And best for competitive exams.


1. The principal pioneer of the nation who possessed the obligation of neediness and backwardness of Uttarakhand was—

(An) Atal Behari Bajpai (B) Lal Krishan Adwani

(C) Mrs. Indra Gandhi (D) Pt. Jawahar Lal Nehru

(Ans: C)

2. What is the primary driver of the development of Uttarakhand?

(A) Land and personality of bumpy individuals (B) Backwardness, neediness, disservice, and movement

(C) Protection of slope people groups society (D) Political awareness of bumpy individuals

(Ans: B)

3. Among the High Courts of the nation, the Uttarakhand High Court positions—

(An) eighteenth (B) nineteenth (C) twentieth (D) 21st

(Ans: C)

4. On which day is ‘Green-day’ celebrated in Uttarakhand?

(A) third July (B) fifth July (C) eighth July (D) fifteenth July

(Ans: B)

5. What number of regions arrive in Uttarakhand?

(A) 10 (B) 12 (C) 13 (D) 15

(Ans: C)



6. As per 2011 statistics the aggregate populace of Uttarakhand is—

(A) 1.00 Crore (B) 1.01 Crore (C) 1.11 Crore (D) 1.02 Crore

(Ans : B)

7. Where is the I.M.A. (Indian Military Academy) arranged?

(A) Dehradun (B) Pithoragarh (C) Udham Singh Nagar (D) Almora

(Ans : A)

8. Where is Lal Bahadur Shastri Academy arranged?

(A) Dehradun (B) Mussoorie (C) Nainital (D) Almora

(Ans : B)

9. In which locale of Uttarakhand is the state woodland administrations school arranged?

(A) Nainital (B) Sri Nagar (C) Dehradun (D) Pauri

(Ans : C)

10. Chipko Movement is connected with—

(A) Forest protection (B) Wild life preservation

(C) Air protection (D) Water preservation

(Ans : A)

Prev page1 of 15

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment