General Knowledge Sports & Games Sports Affairs

Sports- General knowledge Questions and Answers 2018

Sports- General knowledge Questions and Answers 2018


Q1. Which team won the 5th Women’s Asian Champions Trophy 2018.
Ans- South Korea.

Q2. Who won Formula Junior Racing Series 2018 Championship?
Ans- Shri Bala Prasath.

Q3. How many teams are added by the ICC to the ODI Team Rankings?
Ans- 4

Q4. Which country’s women cricket team posted the highest-ever total in One-Day International (ODI) cricket?
And- New Zealand

Q5. Which team won the 2018 Intercontinental Cup football title.
Ans- India

Q6. Which country will host the 2018 ICC Women’s World T20 tournament?
Ans- West Indies

Q7. Who has won the women’s singles French Open tennis tournament 2018?
Ans- Simona Halep

Q8. Who won the Women’s Asia T20 Cup 2018?
Ans- Bangladesh

Q9. Who won second US Open Golf Title 2018
Ans- Brooks Koepka.

Q10. Name the Indian who become the first batter from the country to score 2000 runs in T20 cricket
Ans- Mithali Raj.

Q11. Which team won the 2018 Men’s Hockey Champions Trophy.
Ans- Australia.

Q12. Name of the Indian swimmer who won Gold in Singapore National Swimming Championships.
Ans- Sandeep Sejwal

Q13. Which team won the 2018 Kabaddi Masters Dubai title?
Ans- India

Q14. Which Indian athlete won the gold medal at the Salt Lake World Cup, in the USA?
Ans- Deepika Kumari

Q15. Who has been appointed as head coach of the women’s national cricket team till the ICC World T20?
Ans- Ramesh Powar

Q16. Ashes is the term associated with which of the sports?
Ans- Football

Q17.  Who became India’s latest Woman Grandmaster (WGM).
Ans- R Vaishali

Q18. Which Tournament wins the Indian team in Spain?
Ans- COTIF

Q19. What is the rank of Indian men’s hockey team in the latest “FIH” rankings?
Ans- 5

Q20. Which team won the WSF-World junior squash team championship 2018?
Ans- Egypt

Q21. Which team has won the 2018 COTIF Cup football tournament?
Ans- India

Q22. Which team won the gold medal in the Women’s Hockey World Cup 2018?
Ans- Netherlands.

Q23. The Asian Nations Cup Chess Tournament 2018 was held in ____.
Ans- Iran. 

Q24. Which country topped in the Freestyle team of 2018 Junior Asian Wrestling Championship?
Ans- Iran.

Q25. Who won the 2018 women singles Wimbledon tennis tournament?
Ans- Angelique Kerber

Q26. Which country host the prestigious Asia Cup 2018?
Ans- United Arab Emirates(UAE)

Q27. How many new events have to be added to the 2022 Beijing Winter Games?
Ans- Seven

Q28. The Official mascot of FIFA World Cup 2018?
Ans- Zabivaka

Q29. What is the position of India in the “FIFA” world rankings?
Ans- 96th rank.

Q30. The 2018 Men’s Hockey World Cup will be hosted by_____.
Ans- Odisha

Q31. Who of the become the 53rd Grandmaster of India?
Ans- Nihal Sarin.

Q32. Who is won Tamil Nadu Premier League 2018 title?
Ans- Madurai Panthers.

Q33. India Wins it 5th Gold in which of the following game at the Asian Games History?
Ans- Rowing

Q34. Which medal has PV Sindhu won at Badminton in Asian Games 2018?
Ans- silver medal.

Q35. Sania Nehwal won a medal in badminton in the 2018 Asian Games.
Ans- Bronze Medal


Click the link for more Sports Gk 

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest