Jharkhand State wise GK

Basic General Knowledge Questions- Answers from Jharkhand

Here are latest Jharkhand General Knowledge for competitive Exams.

Q1. When was Jharkhand established?
Ans- 15 November 2000.

Q2- What is the capital of Jharkhand?
Ans- Ranchi.

Q3-How many Districts in Jharkhand?
Ans-24 Districts.

Q4- What is the Largest City of Jharkhand?
Ans- Jamshedpur

Q5-Who is the Chief Minister of Jharkhand?
Ans- Raghubar Das.

Q6-Official Language of Jharkhand?
Ans-Hindi and English

Q7-What is the total area of Jharkhand?
Ans-30,778 sq mi.

Q8- Aria Rank of Jharkhand?
Ans- 16th Rank.

Q9- Who is the Governor of the state?
Ans- Droupadi Murmu.

Q10- How Many Population of the State?
Ans- 32,988,134.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest