Current Affairs CURRENT AFFAIRS GK

last 3 Months Current Affairs & General Knowledge 2019

last 3 Months Current Affairs & General Knowledge Questions 2019

Q1.On which day the United Nations observed the 1st ever World Braille Day?
Ans-4 January

Q2.Who is the winner of the Kalamaharshi Baburao Painter Award at the 2019 Kolhapur International Film Festival?
Ans-Govind Nihalani

Q3.Who has become the 1st Indian state to set up a Price Monitoring and Research Unit?
Ans-Kerala

Q4.Which space telescope has discovered a new dwarf galaxy ‘Bedin 1’ in the cosmic neighborhood?
Ans-Hubble

Q5.Which cricket team has won the 2019 Ranji Trophy?
Ans-Vidharbha

Q6.Who has been declared as the 1st Economic Fugitive Offender of India?
Ans-Vijay Mallya

Q7.Which state was the host state for the second edition of Khelo India Youth Games?
Ans-Maharashtra

Q8.The Union Cabinet has approved a reservation at what percentage for economically backward upper castes in the government job?
Ans-10%

Q9.Who has been appointed as 1st female Chief Economist of IMF?
Ans-Gita Gopinath

Q10.Which country has won the 2019 Asian Cup Football Tournament?
Ans-Qatar

Q11.Who has been appointed as the new Director of the Central Bureau of Investigation (CBI)?
Ans-Rishi Kumar Shukla

Q12.Recently Which state has declared Indus river dolphin as the state’s aquatic animal?
Ans-Punjab

Q13.What was the theme of the 2019 World Cancer Day?
Ans-I Am and I Will

Q14.The World Heritage Centre would be set up at which state?
Ans-Kolkata

Q15.Which ancient Hindu religious sites have been declared as a national heritage by Pakistan?
Ans-Panj Tirath

Q16.Who has been appointed as new Chief Information Commissioner?
Ans-Sudhir Bhargava

Q17.Which two countries have quit UNESCO?
Ans-Israel and USA

Q18.Who is the new CEO of the World Bank?
Ans-Kristalina Georgieva

Q19.Which Indian cricketer has received honorary membership of Sydney cricket ground?
Ans-Virat Kohli and Ravi Shastri

Q20.Which state has become the 1st state to implement 10% quota for economically weaker section of the general category?
Ans-Gujarat

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest