Puducherry State wise GK

Puducherry- General knowledge and current affairs Gk-2017

Here are the Puducherry- General knowledge and current affairs Gk-2017


Q1. When was Pondicherry established?
Ans-1673.

Q2- What is the capital city of Pondicherry?
Ans- Puducherry.

Q3. The total number of districts?
Ans- 4 Districts.

Q4. Official languages of the state?
Ans-Tamil, English, French.

Q5.Government(Body)______.
Ans. Pondicherry Municipal Council.

Q6.Total Density of the state?
Ans- 9,166/km2 (23,740/sq mi).

Q7.In which year the name Pondicherry was changed to Puducherry officially?
Ans- 2006.

Q8.Who was the first chief minister of Puducherry?
Ans- Edouard Goubert.

Q9.The state animal of Puducherry?
Ans-Squirrel.

Q10.In which year Puducherry was integrated into India?
Ans- 1962.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This