Dadra and nagar haveli State wise GK

Dadra and Nagar Haveli- General knowledge and current affairs Gk-2017

Here are the Dadra and Nagar Haveli- General knowledge and current affairs Gk-2017


Q1. When was Dadar and Nagar Haveli established?
Ans- 11 August 1961.

Q2- What is the capital of Dadar and Nagar Haveli?
Ans- Silvassa.

Q3.The largest city of Dadar and Nagar Haveli?
Ans- Silvassa.

Q4. Who is the Administrator of Dadar and Nagar Haveli?
Ans- Praful Khoda Patel.

Q5-.What is the official language of Dadar and Nagar Haveli?
Ans- Gujarati,Hindi,Marathi.

Q6. Total Area of the State?
Ans- 491 km2 (190 sq mi).

Q7. Area Rank of the state?
Ans- 32nd.

Q8. Number of Districts?
Ans- 1.

Q9. The density of the state?
Ans- 700/km2 (1,800/sq mi).

Q10.Major religions of the state?
Ans-Hinduism, Christianity.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This