X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
CURRENT AFFAIRS GK

Current Affairs General Knowledge April 2018

Current Affairs General Knowledge April 2018

Q1.Mirabai Chanu has clinched India’s 1st gold at the 21st CWG-2018. She is related to which weightlifting category?
Ans-48 kg

Current Affairs General Knowledge April 2018

Q2.Which Institute was adjudged as the overall best Institution as per NIRF Rankings 2018?
Ans-Indian Institute of Sciences, Bengaluru

Q3.Which player won the silver medal at the 21st CWG-2018?
Ans-P.Gururaja

Current Affairs General Knowledge April 2018

Q4.Which state government has rolled out “Rupashree Scheme” for the marriage of poor girls?
Ans-West Bengal

Q5.Which country has approved a law to create anti-terror supreme council?
Ans-Egypt

Q6.Which country has become the world’s 2nd largest producer of mobile phones?
Ans-India

Q7.Who has been appointed as the Director-General of the National Testing Agency?
Ans-Vineet Joshi

Q8.Who has been elected as president of Badminton Association of India?
Ans-Himanta Biswa Sarma

Q9.When was the GST E-way Bill rolled-out in India?
Ans-1 April 2018

Q10.Who has been elected as the new President of Egypt?
Ans-Abdel Fattah al-Sisi

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest