CURRENT AFFAIRS GK

Important Current Affairs General Knowledge May 2018

Important Current Affairs GK Questions Answer May 2018

Important Current Affairs General Knowledge May 2018

Q1.Who has been chosen for the 2018 RedInk award for lifetime achievement in journalism?
Ans-William Mark Tully

Q2.Which Indian personality has been honored with the 2018 Nikkei Asia Prize in Japan?
Ans-Bindeshwar Pathak

Q3.Who has taken charge as the new Minister of Information and Broadcasting?
Ans-Rajyavardhan Rathore

Q4.The Dada Dhuniwale Thermal Power Plant is located in which state?
Ans-Madhya Pradesh

Q5.Who has been nominated as new Chancellor of Maulana Azad National Urdu University?
Ans-Firoz Bakht Ahmed

Q6.Which state government will launch free treatment scheme for the road accident victims?
Ans-Gujarat

Q7.Who has become India’s youngest women to scale Mt Everest from Nepal side?
Ans-Shivangi Pathak

Q8.Who has been sworn-in as new Chief Justice of Manipur High Court?
Ans-Ramalingam Sudhakar

Q9.Who has been elected as Vice-President of Badminton Asia Confederation?
Ans-Himanta Biswa Sarma

Q10.Who has been honored with an LMA special achievement award by England’s League Managers Association?
Ans-John Gregory

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest