Environment & Ecology General Knowledge

Basic Environment Questions And Answers

Here are the latest Question and Answers from Environment. these are selected  for competitive exams.

1. The main source of water pollution is :
(A) Sewage Water
(B) Rain Water
(C) Atmospheric Pollutants
(D) Well-Water
Ans-(A) Sewage Water

2. Which gas is mainly responsible for green house effect?
(A) CO2
(B) H2
(C) O2
(D) water vapours
Ans- (A) CO2

3. Cutting of trees in a forest is called :
(A) Deforestation
(B) Aforestation
(C) Reforestation
(D) None of these
Ans-(A) Deforestation

4. The sound of which intensity is regarded as the safe noise level for a city?

(A) 80 dB
(B) 60 dB
(C) 120 dB
(D)  45 dB
Ans- (D) 45 dB

5. Which of the following disease is not caused by water pollution?
(A) Malaria
(B) Jaundice
(C) Typhoid
(D) Dysentery
Ans- (A) Malaria

6. Earth day is observed on :
(A) February 16
(B) April 4
(C) April 22
(D) September 17
Ans- (C) April 22

7. State with the highest percentage of forests is:
(A) Arunachal Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Assam
(D)  Mizoram
Ans- (D) Mizoram

8. Project Tiger was introduced in :
(A) 1973
(B) 1984
(C) 1995
(D) 2001
Ans- (A) 1973

9. World Wildlife Fund was founded in :
(A) 1961
(B) 1965
(C) 1969
(D) 1992
Ans-(A) 1961

10. World Environment Day is observed on :
(A) January 31
(B) August 25
(C) June 5
(D) October 31
Ans- (B) June 5

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest