country wise Gk India

India- General knowledge and current affairs Gk- 2017

Here are theĀ India- General knowledge and current affairs Gk- 2017


Q1. India, officially the Republic of India is a country in___.
Ans- South Asia.

Q2. The capital of India.
Ans- New Delhi.

Q3. The motto of India.
Ans- Satyameva Jayate.

Q4. Anthem of India.
Ans- Jana Gana Mana.

Q5. National song of the country.
Ans- Vande Mataram.

Q6. Largest city____.
Ans- Mumbai.

Q7. Official Language of India?
Ans- Hindi, English.

Q8. Who is the President of India?
Ans- Ram Nath Kovind.

Q9.Who is the vice- president of India?
Ans- Venkaiah Naidu.

Q10. Prime Minister of India.
Ans- Narendra Modi.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This