Environment & Ecology General Knowledge

Environment- General Knowledge Gk-2017

Here are the Environment- General Knowledge Gk-2017


Q1. The main source of water pollution is.
Ans- Sewage Water.

Q2. Which gas is mainly responsible for green house effect?
Ans- CO2.

Q3 Cutting of trees in a forest is called.
Ans-Deforestation.

Q4.The sound of which intensity is regarded as the safe noise level for a city?
Ans- 45 dB.

Q5.Which of the following disease is not caused by water pollution?
Ans- Malaria.

Q6.Earth day is observed on.
Ans-April 22.

Q7.World Environment Day is observed on.
Ans- 5 June.

Q8.World Wildlife Fund was founded in.
Ans- 1961.

Q9. Project Tiger was introduced in.
Ans- 1973.

Q10.The state with the highest percentage of forests is.
Ans- Mizoram.

Q11. Plants are green because of the presence of a pigment called_____.
Ans- Glucose.

Q12.A major in-stream use of water is for______.
Ans- producing hydroelectric power.

Q13.Air pollution is caused by.
Ans- Smoke.

Q14.Vermicomposting is done by____.
Ans- Worms.

Q15.The three primary soil macro nutrients are____.
Ans- Potassium, Phosphorus, and Nitrogen.

Q16. An animal that can tolerate the heat of the desert is.
Ans- Camel.

Q17.Which problems are not created by noise pollution?
Ans- Diarrhoea.

Q18.Which is known as “Sairandhri Vanam”?
Ans- Silent Valley National Park.

Q19.The Machia Biological Park is located in which state?
Ans-Rajasthan.

Q20.Which is not a major source of groundwater contamination?
Ans- Septic Tanks.

 

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest

Share This