Current Affairs CURRENT AFFAIRS GK General Knowledge

Current affairs General knowledge February-2018

Current affairs General knowledge February-2018


Q1. The NPTI’s(National Power Training Institute ) headquarters is located in___.
Ans- Faridabad (Haryana).

Q2. Dr. Harsh Vardhan, the Union Minister of___.
Ans- Earth Sciences (MoES).

Q3. Which city is hosting the 7th India Energy Congress 2018?
Ans- New Delhi.

Q4. Which state of Chief Minister has launched Zero Budget Natural Farming (ZBNF) project to promote organic farming.
Ans- Himachal Pradesh

Q5. Name of the Chief Minister, who has launched Zero Budget Natural Farming (ZBNF) project to promote organic farming.
Ans- Jai Ram Thakur.

Q6. 1982 batch officer of the Indian Information Service (IIS), has been appointed as the new director general of the Sports Authority of India (SAI).
Ans- Neelam Kapoor.

Q7. The Data Privacy Day (DPD) is observed every year on___.
Ans- 28 January

Q8. Name of the union minister, who has launched 2.8 PetaFlops High-Performance Computer (HPC) system ‘Mihir’?
Ans- Harsh Vardhan.

Q9. Under which scheme Toilet facilities are provided at 192 toll plazas so far?
Ans- Swachh Bharat Mission.

Q10. Which union minister to embark on a two-day visit to Nepal?
Ans- Smt. Sushma Swaraj.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest