General Knowledge SSC

World Important Dates and Days for SSC Exams 2018

World Important Dates and Days for SSC Exams 2018

Q11.’Minorities Rights Day’ is observed in India on
Ans-18th December

Q12.Non-Resident Indians (NRI) is marked on
Ans-9th January

Q13.”Martyr’s Day” is marked on
Ans-30 January

Q14.’Consumer Day’ is celebrated every year on
Ans-15th March

Q15.How many months of a year, according to the Gregorian calendar, have been named after Roman emperors?
Ans-2

Q16.’World Environment Day’ falls on
Ans-5th June

Q17.’World Health Day’ is observed on
Ans-7th April

Q18.The World Day to Combat Desertification is observed every, year on
Ans-17th June

Q19.In Our country (India) the ‘Van Mahotsav Day is observed on
Ans-1st July

Q20.January 15 is celebrated as
Ans-Army Day

2 of 2Next page

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment