X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
Exam GK & News UPSC UPSC & CDS

Uttarakhand PSC Exam- General knowledge Question Answer

Uttarakhand PSC Exam- General knowledge Question Answer


Q1. The number of commands in Indian Army?
Ans- 7 commands.

Q2. Where is the 1st command Headquarters of Indian Army?
Ans- Chandigarh.

Q3. The name of First command headquarters:
Ans- Western command.

Q4. The number of commands in Indian Navy?
Ans- 3 commands.

Q5. The number of commands in Indian Air Force?
Ans- 7 Commands.

Q6. Which day is celebrated World Health Day:
Ans- 7 April.

Q7. Which of the following is associated with Badminton?
Ans- Thomas Cup.

Q8. Jim Corbett National Park is located at:
Ans- Uttarakhand.

Q9.The first lady Governor of Independent India was-
Ans- Sarojini Naidu.

Q10. Non Co-operation movement was launched by Gandhi in the year
Ans- 1920.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest