X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
CURRENT AFFAIRS GK

Top-50 Most Important Current Affairs Questions 2017 for SSC CGL,IAS/UPSC,CDS,Banking & Railways

Top-50 Most Important Current Affairs Questions 2017 for SSC CGL,IAS/UPSC,CDS,Banking & Railways

Q1.Who has been recently appointed as the new chairman of central board of excise & customs?
Ans-Vanaja Sarna

Q2.India’s 1st International centre for food & mouth disease (ICFMD) has been set up in which Indian state?
Ans-Odisha

Q3.RBI will soon put into circulation new Rs 5 coins to celebrate 150th anniversary of?
Ans-Allahabad High Court

Q4.Which state has conducted the country’s 1st ever transgender one day athelete meet?
Ans-Kerala

Q5.Who has been recently appointed as vice chancellor of Nalanda university?
Ans-Sunaina Singh

Q6.India’s 1st Antyodara Express has been launched by the minister of railways.The express will run between which stations?
Ans-Ernakulam & Howrah

Q7.Who has been appointed as the 1st woman Director General of Police (DGP) of Gujrat?
Ans-Geeta Johri

Q8.Who has recently taken over as new deputy governor of Reserve Bank of India?
Ans-B.P. Kanungo

Q9.Which state government has srarted Gunotsav programme to improve elementry education?
Ans-Assam

Q10.What is the theme for world health day 2017?
Ans-Depression:let’s talk.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest