X

Hanuman Chalisa MP3. Good Luck for exams.

Chalisa
CURRENT AFFAIRS GK Exam GK & News

Top 50 Current Affairs GK Questions with Answer 2018

Top 50 Current Affairs General Knowledge 2018


Q1.Asia’s longest bi-directional Zojila Pass Tunnel has been approved for construction in which the state of India by the Union Cabinet?
Ans-Jammu & Kashmir

Q2.Which Union Minister has launched New Swajal Project in Uttarkashi District of Uttarakhand?
Ans-Uma Bharati

Q3.Which state will get International Educational Institution for minorities recently?
Ans-Rajasthan

Q4.Who topped the Forbes list richest person in terms of cryptocurrency ownership?
Ans-Chris Larsen

Q5.Which state government has recently signed a sister-state agreement with Canton of Zurich?
Ans-Andhra Pradesh

Q6.Who was appointed the (ICC) International Cricket Council Board’s 1st independent female director?
Ans-Indra Nooyi

Q7.What is the amount of fund allocated for the creation of National Urban Housing Fund?
Ans-Rs 60,000 Crore.

Q8.Which film has won the best film award at the 71st British Academy of Film & Television Arts Awards?
Ans-Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Q9.What is the name of the book that addresses ways students can tackle stress during examinations has been released?
Ans-Exam Warriors

Q10.Which railway station on Central Railway manned by a staff of 41 women has entered the Limca Book of Records for being the 1st all-women railway station in India?
Ans-Matunga

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest