CHSL(10+2) SSC

SSC CHSL Tier-1 Exam 2017 General Awareness Questions

SSC CHSL Tier-1 Exam 16 January 2017 General Awareness Question & Answer

Q1.Who discovered Benzene?

Ans-Michael Faraday

Q2.When was Gandhi ji born?

Ans-1869

Q3.Where is chlorophyll present in a plant?

Ans-Chloroplast

Q4.Who is the author of train to Pakistan?

Ans-Khushwant Singh

Q5.Whi built Gateway of India?

Ans-George Wittet

Q6.Rider cup is associated with?

Ans-Golf

Q7.Who was awarded the Bharat Ratna on his 100th birthday?

Ans-Dhondo Keshav Karve

Q8.When was the national anthem sung for the very first time?

Ans-27 December 1911

Q9.Who won the national snooker championship for 2016?

Ans-Aditya Mehta

Q10.In which year was Jahangir born?

Ans-1569.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest