CHSL(10+2) Exam GK & News SSC

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 GK (general knowledge) Questions

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 GK Questions on 7 Jan 2017(tier-1)

Q1.Rukmina arundale is associated with which field?
Ans-Dance & Choreographer

Q2.Tehri dam is built over which river?
Ans-Bhaghirathi river

Q3.Who founded brahmo samaj?
Ans-Raja ram mohan roy (1828)

Q4.Taj mahal was built in the memory of____
Ans-Mumtaj

Q5.Who is recently appointed as unicef goodwill ambassador?
Ans-Priyanka chopra


Q6.Deepika kumari is associated with which of following sports?
Ans-Archery

Q7.In which state allora caves are located?
Ans.Maharashtra

Q8.Who is the author of Arthashastra?
Ans-Kautaliya

Q9.In which state Bhavani dam is located?
Ans-Kerala

Q10.For which theory nobel price 2016 for Economics is given?
Ans-Contract theory.

SSC CHSL (10+2) Exam 2017 Gk Questions with Answer Date-08/02/2017

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest