Exam GK & News

RBI Office Attendant Exam General Knowledge Questions & Answers

RBI Office Attendant Exam General Knowledge Questions & Answers

Q1.When did Reserve Bank of India (RBI) form?
Ans-1 April 1935

Q2.When did Reserve Bank of India (RBI) Nationalise?
Ans-1949

Q3.Where was the 1st headquarters of Reserve Bank of India (RBI)?
Ans-Kolkata

Q4.When did the headquarters of Reserve Bank of India (RBI) move to Mumbai?
Ans-1937

Q5.Where is the headquarter of World Bank?
Ans-Washington DC

Q6.Who was the 1st governor of RBI?
Ans-Sir Osborne Smith

Q7.Who was the 1st Indian RBI governor?
Ans-C.D.Deshmukh

Q8.Which commission recommended the formation of Reserve Bank of India (RBI)?
Ans-Hilton Young Commission

Q9.Where is the headquarter of the International monetary fund (IMF)?
Ans-Washington DC

Q10.Who was the present governor of RBI?
Ans-Urjit Patel

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest