Punjab State wise GK

Punjab- General Knowledge & Current Affairs Gk-2017

Here are the Punjab General Knowledge  current affairs Gk for competitive Exams:

Q1. When was Punjab established?
Ans- 1 November 1966.

Q2- What is the capital of Punjab?
Ans-Chandigarh.

Q3.Largest city of Punjab?
Ans-Ludhiana.

Q4. How many Districts in Punjab?
Ans-22.

Q5. Who is the Chief Minister of Punjab?
Ans-Amarinder Singh.

Q6. Who is the Governor of Punjab?
Ans- V P Singh Badnore.

Q7-.What is the official language of Punjab State?
Ans- Punjabi.

Q8.which country is west of Punjab?
Ans-Pakistan.

Q9.which state is North of Punjab?
Ans-Jammu and Kashmir.

Q10. which state is south of Punjab?
Ans- Haryana.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest