Goa State wise GK

latest Gk questions and answers (Goa)

Here are the latest gk from Goa. these are selected for competitive exams.

Q1. who is the chief minister of Goa?a

a)Ravi Naik

b)Purushottam Kakodkar

c)Dayanand Bandodkar

d)Manohar Parrikar

Ans-(D)

 

Q2.The Capital City of Goa?

a)Margao

b)Panaji

c)Bicholim

d)None of these

Ans: B

Q3.Official Language of Goa?

a)Marathi

b)Hindi

c)Konkani

d)English

Ans:C

Q4.The number of Parliamentary Constituencies in Goa state?

a)2

b)4

c)8

d)5

Ans: A

Q5.Which of the following is the primary Industry in Goa?

a)Pharma

b)Liquor

c)Tourism

d)Textiles

Ans:C

Q6.UNESCO World Heritage Site Basilica of Bom Jesus was built in which century?

a)19th Century

b)17th Century

c)18th Century

d)16th Century

Ans:D

Q7.Mahalsa Narayani temple located in which village of Goa?

a)Mashel

b)Mardol

c)Verna

d)Dabolim

Ans: B

Q8.Total Number of districts in Goa?

a)4

b)6

c)2

d)3

Ans:C

Q9.The largest city in Goa?

a)Vasco Da Gama

b)Margao

c)Bogmalo

d)Panaji

Ans: A

Q10.Goa formation date?

a)25, July 1988

b)30,May 1987

c)01, November 1990

d)04, April 1993

Ans: B

Q11.Who was the first Chief Minister of Goa?

a)Ravi Naik

b)Purushottam Kakodkar

c)Dayanand Bandodkar

d)Manohar Parrikar

Ans:C

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest