Aasam State wise GK

Latest general knowledge questions and answers from Assam

Latest general knowledge questions and answers from Assam. these are selected by our top-level experts. and best for competitive exams.

Q1. Is Assam situated on the ….region of India?
Ans- North-Eastern

Q2. The state Assam shares international borders with ………and ……….countries.
Ans- Bhutan, Bangladesh

Q3. …….often referred to as “Gateway of North Eastern Region” of the country?
Ans- Guwahati

Q4. Which are two World Heritage Sites in Assam?
Ans- Kaziranga, Manas

Q5. ….river flows in Assam.
Ans- Bramhaputra

Q6. Oil India Company Ltd has its plant and headquarters at………..in the state.
Ans- Duliajan

Q7. When was violence in the state broke out with riots between indigenous Bodos and Bengali Muslims?
Ans- July 2012

Q8. The …….. is an important festival of Assam.
Ans- Rongali Bihu

Q9. …..is the folk dance of Assam.
Ans- Bihu

Q10. ……. is a major harvest festival of the Dimasa people.
Ans- Bushu

Q11. Which is the popular seasonal festival of the Bodos?
Ans- Bwisagu

Q12. Who is the chief minister of Assam?
Ans- Sarbananda Sonowal

Q13. When was the state established?
Ans- 1912

Q14. Who is the governor of the Assam?
Ans- Jagdish Mukhi

Q15. Which is the largest city of the State?
Ans- Guwahati

Q16. Which state is to the north of Assam?
Ans- Arunachal Pradesh

Q17. Which country is to the west of Assam?
Ans- Bangladesh

Q18. When did the British annex Assam?
Ans- 1826

Q19. Which district was separated from Assam and given to Pakistan in 1947?
Ans- Sylhet

Q20. Which state was separated from Assam in 1963?
Ans- Nagaland

Prev page1 of 3

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment