Arunachal pradesh State wise GK

latest general knowledge questions and answers from Arunachal pradesh

 ->Here is the latest gk from Arunachal Pradesh. these are selected by our top level experts. and best for competitive exams.

 

1. Which country is to the west of Arunachal Pradesh?
a) Bhutan
b) Siam
c) Burma
d) Laos

Ans-a) Bhutan

2. Which is the capital of Arunachal Pradesh?
a) Pasighat
b) Itanagar
c) Deomali
d) Tezpur

Ans-b) Itanagar

3. Which is the highest point in Arunachal Pradesh?
a) Dhavalagiri
b) Godwin Austin
c) Namcha Barwa
d) Kangto

Ans-d) Kangto

4. How was Arunachal Pradesh formerly known?
a) PEPSU
b) Coorg
c) North East Frontier Agency
d) North West Frontier Province

Ans-c) North East Frontier Agency

5. When was Arunachal Pradesh separated from Assam?
a) 2000
b) 1972
c) 1956
d) 1948

Ans-b) 1972

6. Which of the following rivers flows through Arunachal Pradesh?
a) the Brahmaputra
b) Indus
c) Ganges
d) Cauvery

Ans-a) the Brahmaputra

7. What is the area of Arunachal Pradesh?
a) 28,974 sq. mi.
b) 32,333 sq. mi.
c) 56,123 sq. mi.
d) 44,896 sq. mi.

Ans-b) 32,333 sq. mi.

8. Which line separates Arunachal Pradesh from Tibet?
a) Curzon Line
b) Durand Line
c) McMahon Line
d) Maginot Line

Ans-c) McMahon Line

9. Who succeeded Dorjee Khandu as Arunachal Pradesh’s chief minister?
a) Tarun Gogoi
b) Rishang Keishing
c) S. C. Jamir
d) Dorjee Khandu

Ans-d) Dorjee Khandu 

10. Which country refers to Arunachal Pradesh as South Tibet?
a) Australia
b) Indonesia
c) Philippines
d) China

Ans-d) China

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

8 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest