Odisha State wise GK

Latest General Knowledge Question/Answers from Odisha

Q11. Who was the first Chief Minister in Odisha?
Ans- Harekrushna Mahatab.

Q12. What is the state Animal of Odisha?
Ans- Sambar.

Q13. What is the state bird of Odisha?
Ans- Indian roller.

Q14. What is the state tree of Odisha?
Ans- Banyan.

Q15. what is the state Flower of Odisha?
Ans-Lotus.

Q16. What is the first capital of Odisha?
Ans- Cuttak(1936-1948)

Q17. Number of Gram Panchyats in_______to increase by 500 to 600.
Ans- Odisha.

Q18.Which of the following villages has become the first one to be 100% soler power villege in Odisha State?
Ans-Baripatha.

Q19.What is the area of Odisha?
Ans- 60,160 sq mi.

Q20.Which is the highest point in Odisha?
Ans-Mahendra Hill.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

6 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest