General Knowledge

Latest General Knowledge Question & Answer October- 2017

Latest General Knowledge Question & Answer October 2017






Q1.Who Launches ‘Swachh Andhra Mission’?
Ans- Shri Chandrababu Naidu.

Q2.Which place is named Best ‘Swachh Iconic Place’ in India?
Ans- Madurai’s Meenakshi Temple.

Q3.Who bags 10th Place in Global Financial Centres Index?
Ans- Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City).

Q4.Whom to lead Indian delegation at eighth Conference of Association of SAARC Speakers and Parliamentarians to be held in Colombo?
Ans- Smt Sumitra Mahajan.

Q5.What award was won by the Birendra Sasmal, CEO of Subah recently?
Ans- 2017 Asian Achievers Awards.

Q6.Which department Jeffrey C Hall, Michael Rosbash, and Michael W Young win 2017 Nobel prize?
Ans- Physiology or Medicine.

Q7. Who appoints Commission to examine sub-categorization of Other Backward Classes?
Ans- President Ram Nath Govind.

Q8.Who are the authors of the book ‘A to Z of Financial Management in Autonomous Institutions'(In Association with Confederation of Indian Universities)?
Ans-Rajat Bhargava & Deenanath Pathak

Q9.Which District of India received the first rank in ‘Swachh Gramin Bharat’?
Ans-Bageshwar (Uttarakhand)

Q10.Which state government launched ‘No helmet, no petrol’ rule for two-wheeler riders to reduce road accident deaths?
Ans-Andhra Pradesh

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest