General Knowledge Months wise GK-2017

Latest General knowledge january- 2017

Here are the latest general knowledge and current affairs gk, january-2107

Q1. Tyrus Wong, who passed away recently, was the legendary Disney artist of which country?
Ans- United States.

Q2. Which of the following state governments have signed MoU to prepare State Resident Data Base (SRDB)?
Ans-  Haryana and Andhra Pradesh.

Q3. Kush Bhagat is associated with which sports?
Ans- Chess.

Q4. Who has been appointed as the new chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)?
Ans- David Syiemlieh.

Q5- Who is the new Chief of the Army Staff (COAS) of the Indian Army?
Ans-Bipin Rawat.



Q6. Eknathrao Vikhe-Pati, who passed away recently, was the well-known politician of which state?
Ans- Maharashtra.

Q7. Who has been named as the new Prime Minister of Romania?
Ans-Sorin Grindeanu.

Q8.  India’s first transgender school “Sahaj International” has started in which state?
Ans- Kerala.

Q9.Where is the headquarters of the IFFHS (International Federation of Football History & Statistics) ?
Ans- Switzerland.

Q10. Which state government has recently declared 50% reservation in judicial services for OBCs, SCs, STs and EBCs?
Ans- Bihar.

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment

Pin It on Pinterest