CURRENT AFFAIRS GK

latest Current Affairs General Knowledge 2017-18

latest Current Affairs General Knowledge 2017-18

Q1.Which union minister has launched an online portal ‘NARI’ for the empowerment of women?
Ans-Maneka Gandhi

Q2.Who has been appointed the new Foreign Secretary of India?
Ans-Vijay Keshav Gokhale

Q3.Who has been named Globe Soccer’s Best Player of the year 2017?
Ans-Cristiano Ronaldo

Q4.Which cricket team has won the Ranji Trophy Tournament 2017?
Ans-Vidarbha

Q5.Which state government has launched India’s 1st social audit law?
Ans-Meghalaya

Q6.Where is the headquarters of National Disaster Management Authority?
Ans-New Delhi

Q7.Which country has largest diaspora population in the world, a/c to the UN World Migration Report 2018?
Ans-India

Q8.Who has been chosen for the 31st Moortidevi Award 2017?
Ans-Joy Goswami

Q9.Who has been conferred with the prestigious National Design Award?
Ans-G Satheesh Reddy

Q10.Who has been appointed the acting chairperson of National Green Tribunal?
Ans-U D Salvi

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest