Current Affairs CURRENT AFFAIRS GK Daily current affairs Gk

Last 6 Months Current Affairs GK Questions 2019

Last 6 Months Current Affairs GK Questions 2019

Q1.Which Indian sportsperson has been bestowed an honorary doctorate by IIT Kanpur?
Ans-Pullela Gopichand

Q2.Who is the current chief of the Research & Analysis Wing (RAW)?
Ans-Samant Kumar Goel

Q3.Who is the new President of the Federation of Indian Export Organisations?
Ans-Sharad Kumar Saraf

Q4.Who has been conferred Innovative Research Excellence Award 2019 at Asian Leadership Summit?
Ans-Dr. Gaurav Nigam

Q5.Which country has gifted Manipur a Museum of Peace built on the memories of Battle of Imphal?
Ans-Japan

Q6.Which state has topped the NITI Aayog 2nd edition of Healthy States, Progressive India report?
Ans-Kerala

Q7.Where is the new headquarters of the International Olympic Committee located?
Ans-Lausanne, Switzerland

Q8.Which country has been chosen to host the 2026 Olympic Winter Games?
Ans-Italy

Q9.Which journalist has been bestowed with the 2019 RedInk Award for ‘Journalist of the Year’?
Ans-Rachna Khaira

Q10.Who clinched the 2019 men’s Asian Snooker Championship?
Ans-Pankaj Advani


Q11.Who has been conferred the 54th Jnanpith award for the year 2018?
Ans-Amitav Ghosh

Q12.What is the theme of world environment day 2019?
Ans-Beat Air Pollution

Q13.India’s 1st water clinic for elephants has opened in which cities?
Ans-Mathura

Q14.Who has been elected as Speaker of 17th Lok Sabha?
Ans-Om Birla

Q15.Who has been named the new chief of the Inter-Services Intelligence (ISI)?
Ans-Faiz Hameed

Q16.Who clinched the 119th US Open Golf Championship?
Ans-Gary Woodland

Q17.Who won the 2019 Pacific International Billiards Championship?
Ans-Peter Gilchrist

Q18.Suman Rao, who has been crowned Femina Miss India World 2019, is from which state?
Ans-Rajasthan

Q19.Who has been sworn-in as the pro-tem speaker of Lok Sabha?
Ans-Dr. Virendra Kumar

Q20.Which Indian NGO has been awarded the 2019 BBC World Service Global Champion?
Ans-Akshaya Patra

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest