CURRENT AFFAIRS GK

Last 6 Months Current Affairs General Knowledge 2018

Last 6 Months Current Affairs General Knowledge 2018

Last 6 Months Current Affairs General Knowledge

Q1.In which state will polythene be completely prohibited from 31st July 2018?
Ans-Uttarakhand

Q2.Who is the Union Food Minister?
Ans-Ram Vilas Paswan

Q3.According to Forbes’ report, who has topped the ‘World’s highest-paid Athletes 2018’ list?
Ans-Mayweather

Q4.Which country has temporarily banned processed and frozen fruit and vegetable imports from Kerala admit concerns over Nipah virus outbreak?
Ans-Saudi Arabia

Q5.Which article of the constitution provides for the establishment of National Commission for the SCs and STs?
Ans-338

Q6.What is the theme of World Environment Day 2018?
Ans-Beat Plastic Pollution

Q7.Which state has launched a Rs 5 lakh life insurance scheme for the benefit of farmers in the state?
Ans-Telangana

Q8.What is India’s rank in the world childhood index 2018?
Ans-113

Q9.Who is the queen of the Kindom of Netherlands?
Ans-Queen Maxima

Q10.Which team has won the Indian Premier League in 2018?
Ans-Chennai Super Kings

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

2 Comments

Leave a Comment

Pin It on Pinterest