CURRENT AFFAIRS GK

Last 3 Months Current Affairs GK Questions & Answer 2018

Last 3 Months Current Affairs GK Questions & Answer 2018


Last 3 Months Current Affairs GK

Q1.Which union ministry has launched 1st Indian Sign Language Dictionary?
Ans-Ministry of Social Justice and Empowerment

Q2.Who authored the book on Paramveer Chakra Awardees “Paramveer Parwane”?
Ans-Prabhakiran Jain

Q3.Which city Becomes North India’s 1st City To Install Digital Automatic Speed Gun Cameras?
Ans-Chandigarh

Q4.The 2018 ‘World Poetry Day’ is celebrated on which date?
Ans-March 21

Q5.Who won the ”Best Minister in the World” award at the World Government Summit in Dubai?
Ans-Mulyani Indrawati

Last 3 Months Current Affairs GK

Q6.The Government of India has approved to set up a Plastic Park in which district of Jharkhand?
Ans-Deoghar

Q7.Who was appointed as the President of the court of Indian Institute of Science (IISc), Bengaluru?
Ans-N.Chandrasekaran

Q8.Who has been appointed the new Ambassador of India to the Republic of Korea?
Ans-Atul M.Gotsurve

Q9.Which union minister got additional charge of Civil Aviation Ministry?
Ans-Suresh Prabhu

Q10.The 2018 ‘World Sparrow Day’ is observed on which date?
Ans-March 20

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

1 Comment

Leave a Comment

Pin It on Pinterest