UPSC

Important General Knowledge Question/Answer for UPSC Exam

Important General Knowledge Question/Answer for UPSC Exam


Q1.Which is the brightest star in the sky?
Ans-Sirius 

Q2.Which country is called “The Land of Morning Calm”?
Ans-South Korea

Q3.Who was the 1st Indian to be elected to the British parliament?
Ans-Dadabhai Naoroji

Q4.Which is the largest paramilitary force in India?
Ans-Central Reserve Police Force (CRPF)

Q5.Which is the longest railway platform in the world 2017?
Ans-Gorakhpur railway station (UP)

Q6.Who was the editor of the Magazine ‘Harijan’?
Ans-MK Gandhiji

Q7.What is another name for Vitamin C?
Ans-Ascorbic acid

Q8.The world-famous Ajanta caves are situated in the state of…..
Ans-Maharashtra

Q9.Who was the political Guru of Netaji?
Ans-CR Das

Q10.The biggest flower in the world?
Ans-Rafflesia Arnoldii

Prev page1 of 3

About the author

nanu brithwal

nanu brithwal

I'm Nitesh Brithwal Nanu , An Indian Engineer who is passionate about technology , current affairs , general Knowledge & programming . Constantly learning and experiencing new things.

Leave a Comment